Search
vishandel in ommen

Het reizen van Urk naar Ommen is de moeite waard

Opgegroeid in de vishandel, was het voor mij een logische stap om in een viswinkel te gaan werken. Na jaren achter de toonbank te hebben gestaan, wilde ik wel eens iets anders en werd timmerman. Toch bleef de vis mij trekken. Dus toen ik de kans kreeg om de viswinkel aan de Bermerstraat over te nemen pakte ik deze kans met beide handen aan. Dit was de start van onze Urker vishandel in Ommen.

Een Urker vishandel in Ommen

Geboren en getogen op Urk, rijd Teunis dagelijks op en neer naar Ommen, regelmatig vergezeld van zijn echtgenote Marjolein of een familielid, die op drukke dagen bijspringen in de winkel.
Een hele afstand, maar dat vind hij niet erg. “het reizen is de moeite zeker waard.
Ommen is een prachtige plaats en de winkel is gevestigd om een heel mooi punt, zo midden in het winkelcentrum”, vertelt hij. Ook Marjolein is enthousiast, al kan ze niet fulltime bijspringen, want in een gezin van zeven kinderen is er altijd wel iets te doen.

Teunis runt de winkel pas 4 weken, dus veel kan hij nog niet zeggen over het koopgedrag van de Ommenaar. Maar wat hem wel opvalt is dat de zoute haring er goed in gaat. “ook de gebakken vis met kibbeling is erg in trek. Waarom? Waarschijnlijk omdat deze goed van kwaliteit is en iedere dag in verse olie gebakken word.”

Teunis is blij dat hij weer ‘in de vis’ zit. Het vak staat hem aan en hij merkt dat hij in Ommen echt een behoefte vervult. “Vis is gezond en voor steeds meer mensen een belangrijk onderdeel van hun menu. Ik vind het leuk dat ik nu al regelmatig gezichten in de winkel terug zie keren. Dat contact met klanten is eigenlijk het mooiste van mijn vak. Je komt van allerlei mensen tegen en hebt soms verrassend mooie gesprekken. Tot nu toe heb ik het goed naar mijn zin in Ommen.”

bron: http://www.vechtdalcentraal.nl

Leave a Comment

Bellen
Navigeren